sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lapsuuden muistoja

Sunnuntai 17.11
Se tunne kun muistelee kaikkea hullua, noloa ja muita juttuja tai leikkejä mitä on tehnyt lapsena. Se on oikeastaan tosi mukavaa ja samalla älyää että aika on kyllä mennyt ohi tosi nopeesti. Olen ollut tän viikonlopun mummolassa ja iida, josta olen maininnu pari kertaa esim askissani ja jos et ole lukenut niin hän on mummoni naapurini, jonka olen tuntenut 11 vuotta ja siis iida tuli meille ja kuvasimme eilen tänne blogiini ja youtubiin videon, jossa kerrotaan kaikki vahvimmat ja noloimmat jutut ja leikit ja mitä muuta tehtiinkään. Jostain syystä video ei suostunut latautumaan youtube tiliini niin en pystynyt laittaa sitä mutta laitan pari kuvaa meistä tänne.
                                                                  
 
Yks tyhmin temppu, jonka tehtiin oli kun "tuhottiin" naapureittemme talon. Ne muutti heti sen jälkeen pois mutta toivottavasti se ei ollut se syy.. Eli olin noin 7 ja Iida oli 5 vuotias ja nämä kyseiset naapurit olivat siis poissa, kaupassa tai jossain ja menimme sinne pihaan ja revittiin ulkohuussista kaikki julisteet ja taulut ja pihasta kaikki kukat ja kasvit ja kukkaruukut vedettiin paskaksi ja sitten postilaatikon täytettiin mullalla ja kuralla ja nokkosilla ja revittiin sen sukunimen siitä pois ja sitten se ovi oli auki niin menimme sinne kuistille ja rikottiin kaikki sieltä ja heiteltiin sinne niitä revittyjä kukkia ja nokkosia ja sitten naapurit tulivat takaisin ja juoksimme puskaan jostain syystä kun olisimme päässyt hyvin suoraan kotiin eikä oltais jääty kiinni mutta jäimme puskaan hihittää ja kurkkimaan niin ne näkivät meidät ja sitten vasta juostiin kotiin ja porukat ihmetteli että mitä oli tapahtunut kun oltiin ihan kuset housuissa ja hengästyneitä. Tätä vieläkin mietitään että miksi ihmeessä tehtiin noin. Ärsyttäviä pikku kakaroita oltiin vissiin..
 
Toinen "jekku" , jonka tehtiin oikeastaan varmaan yli 10 kertaa Iidan iskälle eli otettiin sen kumpparit, joita se käytti tosi usein ja täytettiin sen mullalla, kuralla, nokkosilla ja jopa etanoilla ja sitten vietiin ne kumpparit sille ja sanottiin että pistäppäs nämä jalkaan eikä se sitten katsonut sinne ikinä ja me vaan nauretaan perseemme irti siinä kun se laittaa niitä ja sitten alko hirvee rage ja me vaan nauretaan ja tehtiin se aina uusiks ja kerran se vihdoin tajusi, mutta kun tässä nyt kelaa niin joka kerta tehtiin vähän erilailla ettei se älyis sitä samaa kepposta niin oltiinhan me ihan nokkelia penskoja.
 
LEIKIT! Ne olivat tärkeimmät meille aina! Ainakin minulle ja Heidille. Minun ja Heidin riitelymme takia että kuka aina päättää leikit kun ei pystytty yhdessä päättää sillä tykättiin ihan eri leikeistä kun Iidalle oli aina kaikki, "ihan sama". Sille nauretaan yleensä koska Iidan perus "motto" oli just se että sille oli kaikki ihan sama. Riitojen takia päätimme sitten että jokainen saa päättää aina omana päivänä leikit eli ensin minä sain ja sitten seuraavana päiväna Heidi sai ja sitten Iida. Minun leikkini olivat aina, kotista,koulua,merenneitoja,nuket ja semmosia ja sitten heidin oli eläimiä esim, susia,koiria,hopeanuolta ja semmosia vähän erilaisii ja "poiskamaisia" leikkejä ja sitten Íida. Ihan sama. Iidan leikinpäättö päivänä leikkinä oli vissiin ihan sama, mutta se sitten johti minun ja Heidin riitaan että kumpi saa valita kun iidalla oli leikinpäättö päivä ja sille oli ihan sama. Onneks Iida sitten ei jaksanut kuunnella ja pisti kättä väliin ja sano vain jotain ja onneksi se oli sen verran fiksu ja reilu tyttö että se laitta aina seuraavana päättöpäivänä joku mun suosikeista ja seuraavana päivänä Heidin.
Yksi yhteinen lempileikki, jossai ei ollut YHTÄÄN mitään järkee eikä edes muisteta mistä se tuli meileen mutta siis leikki meni niin että juostiin Iidan talon ympäri varmaan tuhat kertaa ja laulettiin sitä Visulahti mainoslaulua ja sitten kiireellä juostiin siihen pääoven portaille ja soitettiin rikkinäistä ovikelloa ja siis nämä portaat oli olevinaan "hissi" johon meidän piti nopeesi päästä ja sitten laskettiin kymmeneen ja sama alko alusta.. Entiiä miten sen keksittiin tai mitä järkee tai hauskaa siin oli mutta se oli meidän suosikki kesällä ja talvella tehtiin sama mutta esitimme vain balto koiria ja vedettin pulkkaa perässä, jossa oli kiviä, jotka esittivät postia.
 
Siinä oli lyhyesti pari asiaa vain. Kertokaa jos haluatte jatkossa jotain tiettyjä videoita tai jotain muuta josta kirjottaa.
 
xoxo Laura !  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti